Directautosleutel

Airbag crash data

Wat is airbag crash data?

Airbag crash Data Reset is geen alledaagse term voor autobezitters en komt niet vaak voor in hun ervaring.

Crashgegevens ontstaan nadat een voertuig betrokken is geweest bij een ongeval of aanrijding waarbij de airbags zijn geactiveerd. Op het moment dat dit gebeurt, wordt dit vastgelegd in de SRS/airbag-module, vergelijkbaar met een soort zwarte doos. Deze gebeurtenis resulteert in een blijvende storing of foutmelding op het dashboard van de auto.
SRS-Module

Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van deze crashgegevens, waardoor de SRS-module weer in nieuwstaat verkeert en het permanente airbaglampje op uw dashboard/kilometerteller verdwijnt.
Ook de mogelijkheid om alleen de SRS-module naar ons op te sturen, zonder dat uw auto aanwezig hoeft te zijn.
Wij kunnen de crashgegevens van uw module verwijderen zonder fysieke aanwezigheid van uw voertuig.

Zoals die voorzien zijn van een nieuwe typegoedkeuring van de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) ontvangen, zijn airbags, automatische gordelspanners en elektronische regeleenheden ingebouwd om deze onderdelen te monitoren en, indien nodig na een aanrijding, te activeren.

Wanneer een voertuig bij een ongeval betrokken raakt en de airbags of gordelspanners zijn geactiveerd, worden de regeleenheden geblokkeerd. Dit gebeurt omdat geactiveerde airbags en gordelspanners vervangen moeten worden.

Om de veiligheidsblokkade op te heffen, zijn er twee opties: het aanschaffen van een dure nieuwe module of, tegen een meer acceptabel en betaalbaar tarief, het uitvoeren van een Crash Data Reset, oftewel het resetten van de elektronische regeleenheid.

Ongeacht de reden voor de blokkade is AMT Chiptuning een expert in het opheffen ervan. Door onze ervaring met alle automerken en modellen, van oud tot nieuw, en grondig onderzoek, is geen enkele module ons onbekend en geen enkele technologie te complex.

Afspraak maken of contact opnemen

AMT Chiptuning Crash Data Reset is snel, betaalbaar, professioneel en wordt geleverd met garantie. Neem gerust contact op voor vragen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Hoe kan ik u helpen?