Directautosleutel

ECU clone service


Ecu clone service houd in?

Ecu clone service is een proces van het kopiëren van de gegevens en software van de ene motorregeleenheid (ECU) naar de andere.
Een motorregeleenheid is een elektronisch apparaat dat verschillende aspecten van de werking van een motor regelt, waaronder brandstofinjectie, ontstekingstijdstip en emissie controle.

Een Ecu klonen wordt meestal gedaan wanneer een defecte of beschadigde ECU moet worden vervangen door een nieuwe, maar de nieuwe ECU niet compatibel is met de originele software van de auto.
Door de gegevens en software van de oude ECU naar de nieuwe ECU te klonen, kan de nieuwe ECU correct functioneren met het bestaande systeem van de auto.

Het is echter belangrijk op te merken dat het klonen van Ecu’s een complex proces is dat gespecialiseerde apparatuur en kennis vereist, en dat dit alleen door getrainde professionals mag worden gedaan. Het onjuist klonen van een ECU kan ernstige schade aan de motor van een voertuig of andere systemen veroorzaken.

Een defect motormanagement systeem?
Een defect motormanagement systeem kan verschillende oorzaken hebben en kan tot verschillende symptomen leiden. Het motormanagement systeem, ook wel de engine control unit (ECU) genoemd, is verantwoordelijk voor het regelen van verschillende aspecten van de motorprestaties, waaronder de brandstofinjectie, het ontstekingssysteem, de emissiecontrole en de werking van sensoren en actuatoren.

Een defect motormanagement systeem kan leiden tot symptomen zoals:

  • verminderde motorprestaties, zoals verlies van vermogen of acceleratie
  • slechte brandstofefficiëntie en verhoogd brandstofverbruik
  • storingen of waarschuwingslampjes op het dashboard
  • slechte stationair draaien of onregelmatige motorloop
  • ongebruikelijke geluiden of trillingen van de motor


Een defect motormanagement systeem kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder elektrische problemen of mechanische storingen.
Het is belangrijk om een defect motormanagement systeem zo snel mogelijk te laten repareren.
Het negeren van de symptomen kan leiden tot verdere schade aan de motor en een hogere reparatierekening.

Voordelen klonen
Het klonen van elektronische modules kan verschillende voordelen hebben, zoals:
  1. Tijd- en kostenbesparingen: Door een defecte module te klonen in plaats van deze volledig te vervangen, kunnen tijd en kosten worden bespaard. Het klonen van een module kan sneller zijn dan het handmatig configureren van een nieuwe module en kan ook goedkoper zijn dan het kopen van een nieuwe module.
  2. Minder downtime: Het klonen van een module kan de stilstand van het systeem verminderen.
  3. Geen noodzaak voor herconfiguratie: Door de gegevens en software van de oude module naar de nieuwe te kopiëren, kan de nieuwe module naadloos worden geïntegreerd in het bestaande systeem, zonder dat er extra configuratie nodig is. Dit kan tijd besparen en de kans op configuratiefouten verminderen.
  4. Behoud van aangepaste instellingen: Als de oude module specifieke aangepaste instellingen bevatte, kan het klonen van de module deze instellingen behouden, waardoor de nieuwe module direct klaar is voor gebruik zonder dat er extra aanpassingen nodig zijn.


Het is echter belangrijk op te merken dat het klonen van elektronische modules alleen moet worden uitgevoerd door professionele apparatuur. Onjuist klonen kan leiden tot systeemfouten en andere problemen.

Ecu clone service.
Ecu clone service.


Verschillende modules die wij kunnen klonen

-ECU (Motorcomputer)
-TCU/EGS/DSG
Tellers/Cluster
-Contactslot
-BCM/BDC/UCH
-SAM/BDC/FEM
-ICP’s
-Klimaatbediening
-Deurmodules

Daarnaast controleren wij de modules altijd op software fouten, zodat we deze niet mee nemen naar de nieuwe module.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers.


× Hoe kan ik u helpen?